Wednesday, January 20, 2010

Missisippi Mud Cake


Masak atas api 1 1/4 cawan kopi dengan 1/4 cawan susu segar.
Masukkan 1 ketul butter (250gram). Resepi asalnya 240gram tapi sebab nak senang, masukkan terus 1 ketul.
Masukkan juga 1 bar cooking chocolate (resepinya 155gram) but I used 200gm.
Setelah semuanya sebati, masukkan 2 cawan tepung dan 1 sudu teh bikarbonat soda serta 1/8 sudu teh garam.
Masukkan sedikit demi sedikit (ikut resepi - in 4 batches).
Lepas tu masukkan telur yang telah dipukul (2 biji plus sedikit esen vanilla).

Masukkan ke dalam loyang.  Gris loyang dengan butter dan juga serbuk koko.  Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama (ikut resipi - 90 minit but then after 45 minutes, dah masak, so I baked only for 45 minutes).

Note:
Resipi ni daripada buku Sweet Treats Chef Wan.  This cake turned out to be ala-ala brownie....chocolaty, chewy and gooey...ooolalala...

0 comments:

Post a Comment

 
;