Wednesday, December 23, 2009

Seafood HorFun

250gm horfun
20gm udang - buang kulit
20gm sotong - dipotong bulat
400ml stok ayam
1 biji telur - dipukul
1/2 sudu besar pes bawang putih
1 sudu besar pes bawang merah
2 sudu besar kicap cair
1 sudu besar sos tiram
secukupnya sayur sawi
secukupnya fishcake/fishball
secukupnya crabstick
secukupnya larutan tepung jagung
secukupnya garam

  • Panaskan minyak. Masukkan horfun bersama kicap cair, sos tiram dan gaul rata. Angkat dan ketepikan.
  • Panaskan minyak, tumis bawang putih dan bawang merah.
  • Masukkan sos tiram, sotong dan udang.
  • Masukkan stok ayam sehingga mendidih.
  • Masukkan sayur dan fishcake/fishball/crabstick. Kacau.
  • Masukkan telur sambil kacau.
  • Masukkan tepung jagung. Kacau rata.
  • Tuangkan atas horfun tadi.

0 comments:

Post a Comment

 
;