Sunday, December 20, 2009

Kek Keju Mudah





1 bar krim keju Philadelphia
1/2 cawan gula
2 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
12 keping biskut Cream Crackers
4 sudu besar butter
1 tin blueberry (S&W) atau jam blueberry

  • Haluskan biskut dan gaulkan sebati dengan butter.
  • Ratakan ke dalam tin pembakar. Tekan supaya kejap. Sejukkan dalam peti sejuk buat seketika.
  • Pukul krim keju dengan gula sehingga kembang.
  • Masukkan telur dan esen vanilla.
  • Tuangkan adunan ke dalam tin pembakar tadi.
  • Bakar pada suhu 200 darjah Celcius, 45-50 minit.
  • Setelah siap dibakar, ratakan blueberry ke atas kek.
Note:
Resepi kek keju ini daripada rakan sepengajian di UKM, Radziah Adam. Thanks Radz. My hubby and kids love this cake so much.

4 comments:

miemen said...

tme kaseh ye...dah try resepi ni smlm...hehehe...

Roza said...

sama2...sedap tak?

fitreeah said...

mmg xde letak tepung yer :)

Liana Bakri said...

akhirnya jmpe jgk yg x pyh gne gelatin..kalau dinginkan instead of bake agk bole x? sbb mls la nk guna oven ni.. ehehe..

Post a Comment

 
;