1 bar krim keju Philadelphia
1/2 cawan gula
2 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
12 keping biskut Cream Crackers
4 sudu besar butter
1 tin blueberry (S&W) atau jam blueberry
- Haluskan biskut dan gaulkan sebati dengan butter.
- Ratakan ke dalam tin pembakar. Tekan supaya kejap. Sejukkan dalam peti sejuk buat seketika.
- Pukul krim keju dengan gula sehingga kembang.
- Masukkan telur dan esen vanilla.
- Tuangkan adunan ke dalam tin pembakar tadi.
- Bakar pada suhu 200 darjah Celcius, 45-50 minit.
- Setelah siap dibakar, ratakan blueberry ke atas kek.
Resepi kek keju ini daripada rakan sepengajian di UKM, Radziah Adam. Thanks Radz. My hubby and kids love this cake so much.
4 comments:
tme kaseh ye...dah try resepi ni smlm...hehehe...
sama2...sedap tak?
mmg xde letak tepung yer :)
akhirnya jmpe jgk yg x pyh gne gelatin..kalau dinginkan instead of bake agk bole x? sbb mls la nk guna oven ni.. ehehe..
Post a Comment