6 sudu besar tepung jagung
1 tin jagung manis
5 camca besar gula
1/2 tin susu cair
1 biji telur
1 tin susu air
Kisar semua bahan biar sebati.
Kacau atas api sehingga pekat. Tuang ke dalam acuan kecil-kecil. Sejukkan.
Kuahnya:
3 camca besar tepung kastad
1/2 tin susu cair
1 biji telur
12-14 sudu besar gula
5-6 tin susu air
Kisar semua bahan hingga sebati. Kacau atas api sederhana hingga mendidih. Sejukkan dan masukkan ke dalam fridge.
Sedap dimakan bersama fruit cocktail/salad buah.
Note:
Ini resepi dari allahyarharmah Mak Kak Aishah. She was a good caterer...tapi biasa la resepi asal yang dia bagi semuanya dalam 50sen tepung kastad, 20 sen ....Jadi mak dah cuba dan cuba, adjust sukatan. Sedap dimakan untuk berbuka puasa.
Kita lebih pentingkan diri seorang budak merokok
9 years ago
0 comments:
Post a Comment