Satu lagi resipi daripada Auntie Fishah, kawan mak.
I kilo udang - gaul dengan garam kunyit dan goreng sehingga masak.
Tumis segenggam daun kari.
Kisar halus bahan-bahan berikut:
1 sudu kecil jintan manis
1 sudu kecil jintan putih
1 sudu kecil lada putih
1 inci halia
1 sudu besar ketumbar
1 sudu kecil kas kas
1 sudu besar kelapa parut
3 biji badam
3 biji gajus
3 ulas bawang putih
Tumis sehingga wangi.
Masukkan 2/3 batang serai yang dititik. Perisakan dengan garam dan gula secukup rasa.
Tambahkan 3-4 labu bawang besar - dipotong subang dan 3-5 biji cili hijau yang dihiris nipis.
Kacau dan bila bawang dan cili agak layu, masukkan udang yang digoreng. Kacau sebati dan angkat.
Kita lebih pentingkan diri seorang budak merokok
10 years ago
0 comments:
Post a Comment