Sunday, January 16, 2011

White Sauce Seafood Spaghetti

Terjumpa resipi ni masa surfing the net - browsing recipes.


1 paket spagheti - dicelur.  Boleh jugak guna Fettucini sebagai alternatif.

Untuk kuahnya:

1/2 kilo udang besar
1/2 kilo sotong
400gram daging ayam dipotong dadu
350gm cendawan butang
Capsicum - campur kuning, merah dan hijau
6 ulas bawang putih
1 labu bawang besar
250ml krim/susu segar

  • Panaskan butter.  Tumiskan bawang sampai kekuningan.
  • Masukkan ayam.  Bila ayam empuk, masukkan udang dan sotong.
  • Masukkan cendawan.
  • Seterusnya masukkan capsicum.
  • Bila telah layu, campurkan krim/susu segar.
  • Perisakan dengan garam, gula dan lada hitam.
  • Hidangkan dengan spagheti yang dicelur.

0 comments:

Post a Comment

 
;